Op 29 maart 2023 is er een kookworkshop georganiseerd bij verscentrum Sandee in Kamperland.
Heeft u de kookworkshop gemist, maar wilt u wel graag aan de slag in de keuken? Hieronder vindt u de heerlijke recepten van deze avond.
Veel kookplezier!
Recept voor bloemkool kibbeling
Benodigdheden:
* Halve bloemkool
* 200 gr. tempura bloem
* Naar behoefte water
* Sojasaus voor de smaak
* Kibbelingkruiden voor de smaak
* Joppiesaus
Snijd kleine roosjes van de bloemkool af en leg deze in een ijzeren kom. Kook de bloemkool voor 4 minuten en koel gelijk terug in de koeling.
Voeg de tempura in een ijzeren kom en voer hier stap voor stap het water aan toe tot de juiste dikte.
Als de bloemkool helemaal is afgekoeld, leg de bloemkool roosjes in het beslag en zorg dat deze helemaal bedekt zijn.
Pak met een lepel voorzichtig de bloemkool eruit en frituur dit voor 90 seconden.
Laat de bloemkool aanvriezen in de vriezer.
Frituur voor 3 minuten goudbruin en maakt dit op smaak met sojasaus en kibbeling kruiden.
Gebruik joppiesaus als dip voor de kibbeling.
Recept voor peren tartellete
Benodigdheden:
* 3 tartellete vormen
* 3 peren
* 50 gr. suiker
* 30 gr. roomboter
* 2 tl. kaneelpoeder
Schil de peren met behulp van een dunschiller. Snijd vervolgens de peren door de helft en verwijder de kern.
Snijd blokjes van de peren en voeg deze in een bak.
Smelt de boter in een kookpan samen met de suiker en kaneelpoeder. Als de boter is gesmolten kunt u de perenblokjes toevoegen. Meng de suiker goed om de blokjes heen.
Gaar de peren tot ze gaar zijn.
Haal ze van het vuur en vul de tartellete vormen met de peren blokjes.