Recept kookworkshop 13 juni 2022

Op 13 juni is er een kookworkshop georganiseerd op het akkerbouwbedrijf van de familie van de Velde uit Dreischor.

Heeft u de kookworkshop gemist, maar wilt u wel graag aan de slag in de keuken? Hieronder vindt u de heerlijke recepten van deze avond.

Voorgerecht: Knolselderij soep met room, kruiden en pancetta
Benodigdheden 4 personen:
– 225 gram knolselderij
– 15 gram uien
– 0,75 liter gevogeltebouillon
– 75 ml koksroom
– 1 eetlepels kruiden: Peterselie, Tijm en Rozemarijn

1.Knolselderij en uien schoonmaken en in blokjes snijden
2.Olie in een pan en de ui en de knolselderij heel kort bakken, dat de stukjes iets zachter worden en makkelijker te pureren
3.Kook vervolgens de groenten in de gevogeltebouillon en voeg daarbij 2/3 van de room toe. Kook in 15 minuten gaar.
4.Als de groenten gaar zijn, pureer met de keukenmachine of blender
5.Klop de rest van de room met de kruiden en een beetje zout.
6.Voeg deze toe op de soep

In onderstaand filmpje kunt het groeiproces van de benodigdheden bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=NikAOkLAzt0

Hoofdgerecht: Biefstuk spies met zeekraal en zoete aardappel puree
Benodigdheden 4 personen:
– 8 biefstuk spiesjes
– 50 gram zeekraal
– 1 wortel
– 1 rode ui
– 1 kg zoete aardappel
– Scheutje melk
– Klontje boter
– Peper en zout

Het recept voor de zeekraal:
1.Verwarm de oven voor op 190°C. Plaats in de oven een pannetje met water
2.Snipper de ui en snij de wortel jullienne.
3.Doe wat roomboter (80 gram) in de pan. (laat de boter niet bruin worden!)
4.Zet de ui en wortel aan, zo ver dat deze beetgaar zijn maar niet bruin kleuren.
5.Leg de groenten in een ovenschaal uitgespreid.
6.Spoel de zeekraal af in koud water. Meng vervolgens de zeekraal met de ui en wortel. Doe dit als de groenten nog lauw zijn. Zo wordt de zeekraal ook lekker mals.
7.Dek de ovenschaal af met aluminium folie en plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Doe dit 10 minuutjes en roer een aantal keer goed om.

Het recept voor de zoete aardappel puree:
1.Schil de zoete aardappel
2.Snij deze vervolgens in gelijke stukken
3.Kook deze in 15 tot 20 minuten gaar
4.Giet vervolgens af en doe de zoete aardappel terug in de pan
5.Stamp vervolgens de zoete aardappel fijn
6.Voeg vervolgens de boter en de melk beetje bij beetje toe tot de puree lekker smeuïg wordt.
7.Breng op smaak met peper en zout en een beetje tijm

In onderstaand filmpje kunt het groeiproces van de benodigdheden bekijken.
https://youtu.be/iHPkJSXlA0M

Nagerecht: Vanille-ijs met zelfgemaakte kersensaus
Benodigdheden 4 personen:
– 4 bollen vanille-ijs
– 500 gram kersen
– snufje vanillesuiker
– Op smaak wat kristalsuiker
– 1 theelepel maïzena

Het recept voor de kersensaus:
1.Ontpit de kersen
2.Doe de kersen in een pannetje
3.Stamp de kersen iets fijn en kook ze in
4.Doe er een beetje vanille suiker bij en een beetje maïzena er bij om te binden
5.Doe als laatste nog wat extra ontpitte kersen toevoegen voor een volle saus

Eet smakelijk!

Recepten kookworkshop 29 maart 2023

Op 29 maart 2023 is er een kookworkshop georganiseerd bij verscentrum Sandee in Kamperland. Heeft u de kookworkshop gemist, maar wilt u wel graag aan de slag in de keuken? Hieronder vindt u de heerlijke recepten van deze avond. Veel kookplezier! Recept voor bloemkool...

Recept kookworkshop ‘De borrelplank’

De familie Cammaert heeft op 31 augustus een kookworkshop verzorgd met heerlijke hapjes voor de borrelplank. Heeft u deze workshop gemist? We hebben de recepten voor jullie uitgeschreven. Veel kookplezier!1. De gezonde hapjesBenodigdheden:* Soepstengel* Smeuïge...
Recepten

Kookworkshop 29 maart 2023

Ben jij ook benieuwd naar de smaak van Zeeuwse streekproducten? Kom dan naar onze kookworkshop! Na deze avond kun je gemakkelijk thuis aan de slag met deze heerlijke gezonde gerechten! Deelname is gratis! Er is ruimte voor max. 20 personen. Opgeven is verplicht!...
Tarwe

Workshop ‘Communiceren kun je leren’ – 27 februari 2023

Een goede communicatie is het sleutelwoord tot vele successen! Maar wat is goede communicatie? En wanneer gebruik je deze communicatieskills voor jouw eigen bedrijf?Het project Zeeuwse Kringloop is een driejarig Leaderproject waarbij het ZAJK, het Zeeuws Land &...

Recept kookworkshop 6 september 2022

De rode biet staat in de hoofdrol!! Voor, hoofd en na met rode biet. Voorgerecht: Carpaccio van rode biet met pestodressingIn plaats van rood rauwe runderlende, gebruiken wij de prachtige rode biet voor deze carpaccio. In balsamico ingelegde biet vormt de basis die je...

Kookworkshop 6 september 2022

Ben jij ook benieuwd hoe je een biologische rode biet kunt omtoveren tot een heerlijk bietencarpaccio, bietenburger en als toetje chocomouse met biet? Kom dan naar onze vegan kookworkshop! Na deze avond kun je gemakkelijk thuis aan de slag met deze heerlijke gezonde...
Koe in de wei

Etentje bij de boer

Ben jij ook benieuwd wat erbij komt kijken voordat er een stuk je vlees, plakje kaas of toetje op je bord ligt ?Kom dan op excursie bij het melkveebedrijf van de familie de Hoop. Ga in gesprek met de boer, proef de sfeer op de boerderij en neem een kijkje bij de...
Zeeuwse Kringloop

Kookworkshop op de boerderij!

Op 13 juni wordt er een kookworkshop georganiseerd op een akkerbouw en fruitteeltbedrijf in Dreischor. Benieuwd wat voor lekkere producten Zeeland te bieden heeft? Geef je dan snel op, want vol = vol! Stuur een mailtje naar info@zajk.nl.
Buitenlesdag

Nationale Buitenlesdag

5 april 2022 Op 5 april is het de nationale buitenlesdag! Diverse boerderijen in de provincie Zeeland bieden een leuke buitenlesdag (of dagdeel) aan voor leerlingen van het VO onderwijs. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een mailtje naar:...
Communicatietraining Scalda

Communicatie training

21 maart 2022 Op 21 maart wordt er een communicatie middag georganiseerd voor de studenten van het Scalda Groencollege in Goes.  De studenten van de opleidingen teelt, loonwerk en veehouderij krijgen drie workshops die gericht zijn op de verbetering van hun...