Op 13 juni is er een kookworkshop georganiseerd op het akkerbouwbedrijf van de familie van de Velde uit Dreischor.
Heeft u de kookworkshop gemist, maar wilt u wel graag aan de slag in de keuken? Hieronder vindt u de heerlijke recepten van deze avond.
Voorgerecht: Knolselderij soep met room, kruiden en pancetta
Benodigdheden 4 personen:
– 225 gram knolselderij
– 15 gram uien
– 0,75 liter gevogeltebouillon
– 75 ml koksroom
– 1 eetlepels kruiden: Peterselie, Tijm en Rozemarijn
1.Knolselderij en uien schoonmaken en in blokjes snijden
2.Olie in een pan en de ui en de knolselderij heel kort bakken, dat de stukjes iets zachter worden en makkelijker te pureren
3.Kook vervolgens de groenten in de gevogeltebouillon en voeg daarbij 2/3 van de room toe. Kook in 15 minuten gaar.
4.Als de groenten gaar zijn, pureer met de keukenmachine of blender
5.Klop de rest van de room met de kruiden en een beetje zout.
6.Voeg deze toe op de soep
In onderstaand filmpje kunt het groeiproces van de benodigdheden bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=NikAOkLAzt0
Hoofdgerecht: Biefstuk spies met zeekraal en zoete aardappel puree
Benodigdheden 4 personen:
– 8 biefstuk spiesjes
– 50 gram zeekraal
– 1 wortel
– 1 rode ui
– 1 kg zoete aardappel
– Scheutje melk
– Klontje boter
– Peper en zout
Het recept voor de zeekraal:
1.Verwarm de oven voor op 190°C. Plaats in de oven een pannetje met water
2.Snipper de ui en snij de wortel jullienne.
3.Doe wat roomboter (80 gram) in de pan. (laat de boter niet bruin worden!)
4.Zet de ui en wortel aan, zo ver dat deze beetgaar zijn maar niet bruin kleuren.
5.Leg de groenten in een ovenschaal uitgespreid.
6.Spoel de zeekraal af in koud water. Meng vervolgens de zeekraal met de ui en wortel. Doe dit als de groenten nog lauw zijn. Zo wordt de zeekraal ook lekker mals.
7.Dek de ovenschaal af met aluminium folie en plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Doe dit 10 minuutjes en roer een aantal keer goed om.
Het recept voor de zoete aardappel puree:
1.Schil de zoete aardappel
2.Snij deze vervolgens in gelijke stukken
3.Kook deze in 15 tot 20 minuten gaar
4.Giet vervolgens af en doe de zoete aardappel terug in de pan
5.Stamp vervolgens de zoete aardappel fijn
6.Voeg vervolgens de boter en de melk beetje bij beetje toe tot de puree lekker smeuïg wordt.
7.Breng op smaak met peper en zout en een beetje tijm
In onderstaand filmpje kunt het groeiproces van de benodigdheden bekijken.
https://youtu.be/iHPkJSXlA0M
Nagerecht: Vanille-ijs met zelfgemaakte kersensaus
Benodigdheden 4 personen:
– 4 bollen vanille-ijs
– 500 gram kersen
– snufje vanillesuiker
– Op smaak wat kristalsuiker
– 1 theelepel maïzena
Het recept voor de kersensaus:
1.Ontpit de kersen
2.Doe de kersen in een pannetje
3.Stamp de kersen iets fijn en kook ze in
4.Doe er een beetje vanille suiker bij en een beetje maïzena er bij om te binden
5.Doe als laatste nog wat extra ontpitte kersen toevoegen voor een volle saus
Eet smakelijk!